Pesäpuu ry:n #Munperheet-hankkeessa järjestetään Nuorten foorumi

Uutisarkistoon

2.1.2018 08:44

Nuorten foorumit ovat Selviytyjät-tiimin kehittämä nuorilta nuorille suunnattu työskentelymalli, joka toimii sekä vertaistukena että vaikuttamisen välineenä. Foorumeja järjestetään vuosittain eri puolella Suomea. Foorumeiden ideana on ottaa nuoret aktiivisesti mukaan kehittämään lastensuojelun käytäntöjä niin yksilöllisellä, yhteisöllisellä kuin yhteiskunnallisellakin tasolla.

Foorumissa puhutaan perheistä

Tällä kertaa kutsumme perhehoidossa asuvia tai asuneita nuoria mukaan vaikuttamaan siihen, että nuorten kokemuksia perheistä ja perhesuhteista arvostetaan ja huomioidaan, kun tehdään heitä koskevia suunnitelmia ja päätöksiä.
Tarkempi kutsu

Kenelle?
Jos olet 13-21-vuotias sijaisperheessä asuva tai sijaisperheessä asunut nuori, niin tule paikalle!

Milloin?
Lauantaina 10.3.2018
Kello 10.00-16.00

Missä?
Messin tila, Nuorten tila, Nuorten kohtaamispaikka PointPoint , Hämeenpuisto 14F, 33210 Tampere

Kutsu nuori mukaan!

Aktiivisten nuorten takana on aina aktiivisia aikuisia. Anna nuorelle mahdollisuus ja motivoi nuori osallistumaan. Pyydä vaikka, että nuori lähtee mukaan kokeilemaan. Mukaan voi tulla toisen perhehoitoon sijoitetun nuoren kanssa. Monet nuoret innostuvat 15 minuutin osallistumisen jälkeen, kun huomaavat, että mukana on vertaisia. Nuorten foorumit ovat turvallisia paikkoja. Niissä ei märehditä ongelmissa, vaan etsitään onnistumisia ja ratkaisuja. Samalla ne kuitenkin tarjoavat tilan jakaa kokemuksia rauhassa vertaisten kanssa.

Nuorten kokemukset ovat tärkeitä!

Nuorten foorumeiden viestit viedään eteenpäin siten, että tunnistustiedot häivytetään. Nuorilla ei siis ole pelkoa, että ’revittelisimme’ heidän tarinoitaan julkisuudessa. Viestien nostoissa keskitymme nuorten lastensuojelua koskeviin toivomuksiin sekä heidän ehdotuksiinsa, miten asioita tulisi kehittää eteenpäin. Nostoja tehdään eri tilaisuuksissa ympäri Suomen sekä Pesäpuun ja #Munperheet-hankkeen verkkosivuilla ja some-kanavissa.

Miten nuori pääsee mukaan?

Liitteestä löytyy nuorille suunnattu kutsu, jota voit välittää verkostoissasi sellaisille aikuisille, jotka voivat puolestaan välittää niitä eteenpäin nuorille. Foorumissa on paikkoja 20:lle 13-21-vuotiaalle nuorelle.
Pyydämme, että alaikäisten nuorten kohdalla aikuinen ilmoittaa nuoret tapahtumiin. Yhteishenkilön nimi ja yhteystiedot ovat tärkeät, ja ne on ilmoittautumiskentissä merkitty pakollisiksi. Täysi-ikäiset nuoret voivat täyttää nämä kentät myös itse.

Emme tarvitse muita nuoren tietoja kuin nimen ja iän. Sähköpostin ilmoittaminen on vapaaehtoista. Lähetämme osallistuville nuorille vielä erikseen infokirjeen päivästä. Mikäli nuori on ilmoittanut sähköpostiosoitteen, lähetämme kirjeen suoraan hänelle. Mikäli sähköpostiosoitetta ei ole, välitämme infokirjeen nuoren tai nuoret ilmoittaneelle aikuiselle.

Ilmoittautuminen 28.2.2018 mennessä. Linkki ilmoittautumiseen.

Mistä saa lisätietoa?

Kysy meiltä – vastaamme mielellään:
onni.westlund@pesapuu.fi tai 045 -8863326 (whatsapp)
reetta.peltonen@pesapuu.fi 040 -5211646 (myös whatsapp)

Copyright 2010 Pesäpuu ry | Toteutus: Anders Inno, layout: Grafiro, kuvitus: Lahja Kallinen

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tämä sivusto on suunniteltu toimimaan moderneilla, web-standardeja tukevilla selaimilla.
Ole hyvä ja päivitä selaimesi uuteen tietoturvallisempaan versioon tai vaihda toiseen selaimeen:

Firefox Chrome Opera Safari IE8

Miksi päivittää? (englanniksi)

Jatka kaikesta huolimatta